Про що ми спілкуємося ?


Електрична енергія має величезне значення у житті людини. Вона приводить в рух трамваї, тролейбуси, електропоїзди. В промисловості електричне енергія приводить в рух верстати для обробки різних матеріалів, для плавки металу, для керування супутниками та космічними кораблями.

В побуті електроенергія освітлює наше житло, вулиці міст і сіл. На електричній енергії працюють швейні машини, електроплити, телевізори, приймачі та багато іншої побутової електротехніки.



07 08 09 10
 
11
 12 13

 14



Кількість спожитої електроенергії вимірюється приладами, які називаються електролічильниками. Чим більше приладів увімкнено тим швидше обертається диск лічильника, який рахує кількість спожитої електроенергії.
 15 16 17

Електроенергія виробляється на електростанціях, які використовують багато вугілля, нафти, газу, витрачають прісну воду річок. В нашій країні є гідроелектростанції, збудовані на великих та малих річках, теплові та атомні електростанції. Машини за допомогою яких виробляють електричну енергію називають генераторами. Їх приводить в дію сила води чи пари
 18 19
 20 21
  
Від електричних станцій енергія по проводах передається до фабрик, заводів, наших житлових будинків.
 22 23

Останнім часом велика увага приділяється розвитку вітрових та сонячних електростанцій.
 24 25

Електрична енергія є великим багатством тому ми повинні економно її витрачати. Велика увага приділяється енергозберігаючим технологіям. Виготовляються нові енергоощадні побутові електроприлади, електричні лампи, які в кілька разів споживають менше електроенергії.
27

Для живлення плеєрів, магнітофонів, радіоприймачів використовують батарейки, їх ще називають гальванічними елементами.
 28 29

Електричні прилади мотоциклів, автомобілів та інших транспортних засобів працюють від акумуляторів.
 3026

В електротехніці всі пристрої, які виробляють електричну енергію називають джерелами електричної енергії, а прилади і машини , що працюють за рахунок електроенергії  називають споживачами електричної енергії.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Енергетика: історія, сучасність і майбутнє

Основні положення